ACV International sluit zich aan bij Groupe Atlantic

Groupe Atlantic heeft een overeenkomst ondertekend voor de overname van ACV

Groupe Atlantic heeft een overeenkomst ondertekend voor de overname van ACV, de uitvinder en fabrikant van de revolutionaire Tank-in-Tank-technologie en van de Fire-Tube-verbrandingstechnologie. De overname werd vandaag bekend gemaakt en omvat alle activiteiten, fabrieken en merken van het Belgische privébedrijf ACV International. ACV ontwerpt, vervaardigt en verdeelt sinds 1922 technische oplossingen voor residentiële, commerciële en huishoudelijke warmwater- en verwarmingsoplossingen. 

De overname moet nog worden goedgekeurd door de regelgevingsinstanties. 

Groupe Atlantic werd opgericht in 1968 en ontwerpt en vervaardigt verwarmingssystemen, boilers, waterverwarmers, ventilatie en airconditioning, warmtepompen enz. Groupe Atlantic is een Frans privébedrijf met hoofdzetel in Parijs, Frankrijk. De groep heeft een sterke productiecultuur en een bedrijfsstrategie waar werknemers en klanten centraal staan. 

Pierre-Louis François, Chief Executive Officer van Groupe Atlantic zei: “De overname van ACV is een belangrijke stap in onze strategie om producten en diensten te creëren en op de markt te brengen die de levenskwaliteit van mensen verbeteren en helpen het succes van onze klanten mogelijk te maken. Wij zijn erin geslaagd ons bedrijf te laten evolueren en groeien door onze vaardigheden en deskundigheidsgebieden voortdurend uit te breiden. Vandaag zorgen wij, met de overname van ACV, voor de uitbreiding en versterking van onze positie op de internationale markt voor verwarming en huishoudelijk warm water wereldwijd.” Pierre-Louis François voegde daaraan toe: “Ik ben ervan overtuigd dat de wereldwijde aanwezigheid van ACV en zijn oplossingsgerichte benadering tot technische producten strookt met de filosofie van Groupe Atlantic.”

Over ACV

ACV is een familiebedrijf met drie generaties van trotse ingenieurs, die zich volledig toeleggen op service en ondersteuning na verkoop. Het bedrijf biedt een brede waaier aan ruimte- en waterverwarmingsproducten voor de residentiële, commerciële en industriële markt. Dankzij hun geavanceerde, gepatenteerde technologie voldoen de innovatieve producten van ACV aan alle vereisten inzake ruimteverwarming en warmwatercomfort. 

Eddy Coppieters, CEO van ACV International, formuleerde het zo: “Met deze overname door Groupe Atlantic stellen wij niet alleen onze merkpositie veilig, maar breiden wij ook onze producten- en merkenportefeuille uit, waardoor wij verder kunnen groeien. Ik ben ervan overtuigd dat wij, samen met Groupe Atlantic, de kracht hebben om te bouwen aan een sterke een duurzame toekomst.”

Merkstrategie

Groupe Atlantic is vooral bekend via zijn merken. Of ze nu gericht zijn op residentiële of commerciële markten, alle merken hebben een specifieke positionering en identiteit. ACV past dan ook perfect in de merkenportefeuille van Groupe Atlantic. Dat komt vooral doordat ACV – net als alle andere merken – de mentaliteit van innovatie, productkwaliteit en servicegerichtheid deelt.

Download Press Release Download News Letter
Documenten